martes, 21 de mayo de 2013

"Muñequita Rusa"


















"Muñequita Rusa" pertany a una sèrie més àmplia de "MUÑEQUITAS". Neix de la sorpresa davant la gran quantitat d'anuncis classificats a on les dones es venen com a tal: com joguines, com objectes de distracció, d' esplai i plaer, i que a més, especifiquen la seva nacionalitat com a part del reclam.
La sèrie està concebuda per exposar-se dins vitrines, com un mostrari, una col.lecció de nines ordenades segons la procedència, característiques pròpies... 
La proposta sorgeix com una espècie d' aparador d' animals dissecats, el record d'una vida que se transforma en objecte de decoració i entreteniment. 

Una matrioska es va despullant poc a poc. Comença amb l'aparença típica de la tradicional nina russa: Mocador al cap, vestit de flors i davantal. Però quan destapem la primera figura, descobrim que la següent ha perdut peces de roba, mostrant-se cada vegada més sensual, amb roba interior negra i menuda, fins que ja no  queda res del que havíem vist al començament.
Mentre es despulla, l'actitut de la nina canvia: passa de semblar inocent i pura, a un posat provocatiu i suggerent, fins arribar a la darrera: tan petita i amagada que és difícil de veure. Però si fixem la mirada ens sorprendrà la trobada. Aquella nina inocent es ven ara com la prostituta "ELDA rusa, EL HURACÁN FRANCÉS. masaje de trasero. Puro vicio".
Fa al.lusió, en forma de sàtira, a aquesta invisibilitat de la prostitució, al secret, a allò amagat, allò que no és evident a la vista i que, tal vegada, no esperàvem trobar.

Les aparences són un miratge, i, en el cas d'aquesta nina, no és clar quin dels seus extrems és el fingit.  

 

2 comentarios: